22 Ekim 2014 Çarşamba

Ispanaklı Lorlu Börek

Ispanak sevmezdim bu böreği yedikten sonra fikirlerim değişti :) Artık baya canım bile çekiyor. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
1 kg ıspanak
Yarım kilo kaşar loru
1 soğan ( küçükse 2 adet )
4 yufka ( tepsi büyüklüğüne göre 5de olabilir )
Tuz
Sirke
1 yumurta sarısı
Yoğurt
Sıvı Yağ




Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince kıyıyoruz. 10 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz. Temizliği açısından :) 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağla iyice ovuyoruz. ( Soğanlar ölene kadar:) ) İçine 1 soğanı ince kısımla rendeliyor ve yarım kilo kaşar lorunu da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Yufkayı fotoğraftaki gibi ikiye bölüyoruz ve hazırladığımız içi aralıklarla yayıyoruz. Yufkaları çok sıkı olmamak şartıyla yuvarlayarak silindir haline getiriyoruz. Ve tepsimize gül şeklinde yerleştiriyoruz. Her yufka için aynı işlemi yapıyoruz. Son olarak üzerine 1 yumurtanın sarısını, göz kararı yoğurt ve sıvı yağ karışımı gezdirerek önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerinde hafif tereyağ gezdiriyorum ben daha şahane oluyor :) Bence gayet pratik, sizce? 

Beğeneceğinizi umuyorum. Kolay gelsin deneyenlere şimdiden :) Sevgiler.


1 yorum:

  1. Çok guzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil