28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kalp Pasta ❤️

Sonunda yeni tarifi yazmaya fırsat buldum. Çalışan bayanların ani misafire karşı buzdolabında bulunması gereken pratik oldugu kadar lezzetli bir pasta karşınızda :) Silikon kek kalıplarında keki pek iyi pişiremeyen biri olarak bu kalıpları buzlukta donması gereken tariflerde kullanıyorum. Kalıptan çıkarması pek pratik oluyor. Gelelim tarife :)

Malzemeler:
3 paket kremşanti
2 bardak süt
2 adet muz
2 paket petibör ( çifte kavrulmuş )
Damla çikolata
Kuru üzüm ( isteğe göre )
Ceviz
1 paket çikolata tozu
Süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı tozu

Kremşantileri 2 bardak sütle çırpıyoruz.  Sonra içine muzları dilimliyoruz. Petibörleri de içine kırdıktan sonra dilediğimiz kadar damla çikolata koyuyoruz. Son olarak yine damak zevkimize bağlı ölçüde ceviz koyuyoruz. Ben bir su bardağına yakın koyuyorum :) Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra silikon kabımıza koyup buzlukta acil durum için beklemeye alıyoruz :) Aynı gün yemek istiyorsanız eğer en az 4 saat buzlukta bekletmelisiniz. Çikolata sosumuzu pişirip soğumasını bekliyoruz. Pastanın donduğundan emin olduktan sonra kalıptan çıkarıp çikolata sosunu tamamına döküyoruz. Süslemeleri ise üzerimden 1 dilime hindistan cevizi, 1 dilime antep fıstığı tozu sonraki dilim ise boş olacak şekilde süslüyoruz. Evde antep fıstığı tozu kalmadığı için pembe pasta süsüyle süsledim bu seferlik :) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler.






4 yorum:

  1. Selamlarr :) tarifte 3 paket kremsanti yaziyor bir paketten 2 poset çıkıyor bu durumda 3paket×2poset olarak mı kullanıyoruz yoksa sadece 3 poset mi birde her kremsanti yi ayrı ayrı 2 bardak süt le mi cirpiyoruz :) biraz uzun oldu kusura bakmayın ama kremsanti olunca pek emin olamıyorum tariflerden. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam :) hayır içindeki poşetlerden 3 tane olacak ve hepsini toplam 2 bardak sütle çırpacaksınız :) ne kusuru açık yazamamışım demekki :) sevgiler

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tamamdir çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil