20 Ocak 2014 Pazartesi

Muzlu Jöleli Tatlı :)

Kendi damağıma uygun, yapmaya ve yemeye bayıldığım şeyleri buraya yazmayı seviyorum. Bana göre en hafif, en lezzetli tatlı olur kendisi :) İsmini tam olarak bilmiyorum. Bende annemden öğrendim ama aslında muzlu jöleli tatlı demek çok doğru değil çünkü çilek ve kivi ile de harika oluyor. Ben meyvelerden en çok muzu yakıştırıyorum tatlılara :) Sizde damak zevkinize göre kivili veya çilekli jöleyle birlikte deneyebilirsiniz. Gelelim malzemelere:

1 paket petibör
3 elma
3 fincan un
3 kaşık sıvı yağ
1,5 bardak şeker
1 lt. süt
1 paket muzlu jöle
3 muz




1 paket petibörü kırıp içine 3 elmayı rendeliyoruz. Elimizle bir güzel yoğuruyoruz. Elmalar suyunu saldığı için karışım yumuşuyor ve borcamımızın en altını ıslayıp elimizle karışımı yaydırıyoruz.




3 fincan unu 3 kaşık yağda kavuruyoruz. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip azar azar sütün tamamını ekliyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra bisküvi elma karışımının üzerine döküyoruz. Muzları dilimleyip kremamızın üzerine teker teker yayıyoruz. 



Başka bir kapta jöleyi hazırlayıp üzerine döküyoruz. Ve buzdolabında jölenin donmasını bekliyoruz. Ben yarın misafirim geldiği için iki ayrı borcama yaptım. 







Tatlıyı kısa sürede tüketmenizi öneririm çünkü iki günden sonra muzlar kararmaya başlıyor. Ama çilek ve kiviyle yaptığınızda bu sorun ortaya çıkmayacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)
Sevgiler.

9 yorum:

  1. Öğretmenim canım benim canım benim :) Sen ne kadar tatlısın öyle? Ben de anaokulu öğretmeniyim bu arada :) takibe aldım seni, bana da beklerim;
    http://whiteglaze.blogspot.com/ Sevgiler canımcımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum güzel yorumuna meslektaşım :) Aldım hemen takibe bende. Burada yeniyim ve öğrenmeye çalışıyorum bu arada sayfa düzen ve dizaynına da bayıldım. Umarım bende öğreneceğim :)

      Sil
    2. Asıl ben memnun oldum seninle tanıştığıma :) Daha çok görüşürüz bundan sonra :) Ben de yeni evlendim bu arada, 3 ay oldu evleneli ama sevdiceğimle farklı şehirlerdeyiz iş dolayısıyla.. Bu arada blog tasaarımımı beğenmene çok sevindim, uğraşmayı seviyorum web tasarımıyla. Ayrıca aklına takılan her ne olursa olsun her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım :) Öpüyorum çooook.. :)

      Sil
  2. Aaa not ediyorum hemen,bi ara canım tatlı çekince yapiciiiim,şu aralar hiç tatlı istemiyor canım,tuzluya aşeriyorum resmen :)

    YanıtlaSil
  3. Yap canim begenecegine eminim :)

    YanıtlaSil
  4. Irmik tatlisinin uzerineee de cok yakisiyor jole ve muz aklinda olsun tatlim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  5. ben geldim yesinler bloğunu
    seker blog kalpler aman allahım bende daha once nıye geldım artık hep buradayımkı *-*

    YanıtlaSil