24 Aralık 2013 Salı

Nişastalı Kurabiye :)


* 3 yumurta
* Yarım çay bardağı şeker 
* Yarım paket margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Alabildiği kadar buğday nişastası 
* Peripella :) ( Bim'in kahvaltılık çikolatası )
*Kelly's Corn Flakes ( Mısır Gevreği )


Eğer bir ortamda yediğim kurabiye, börek, pasta vs. yi beğendiysem tarifini ayrıntılarıyla kullanılan malzemenin ise (yerine şununla yapsam olur mu? bununla yapsam olur mu?dansa) birebir aynısını alırım, lezzeti tam tutsun diye. Peripellayı ilk kez duydum ama bu kurabiyeye o kadar yakışıyor ki yerine nutella kullanılabilir fakat bayar diye düşünüyorum. Adı her ne kadar nişasta kurabiyesi olsada ben bu kurabiyeye peripella kurabiyesi demeyi tercih edicem :) Gelelim tarifimize; bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. (Şu kulak memesi tabirine sinir olsam da karışımı kulak memesi haline getirmek için iki kutu buğday nişastası kullandım.) Sonra kalemden biraz daha kalın olacak şekilde uzunlamasına yuvarlıyor bıçakla serçe parmak boyunca kesip tepsiye diziyoruz. En az 60, 70 adet kurabiye çıkıyor. Kurabiyeleri 200 derecelik fırında 15 - 20 dakika kadar pişiriyoruz.


Kurabiyeler pişerken 500gr. lık peripella çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Mısır gevreklerini ise rondodan geçiriyoruz.


15 - 20 dakika sonunda fırından alıp kurabiyelerin biraz soğumasını beklerken çikolatamızda erimiş oluyor. 


Sırasıyla çikolataya ve mısır gevreğine bulayıp geniş düz bir kaba diziyoruz. Sayıları fazla olduğu için burası biraz sıkıcı oluyor :) Ama buzdolabına atıp çayın yanında yerken o sıkıcılıktan eser kalmıyor :) 


Çikolata oda sıcaklığında çabuk eriyeceğinden tüketileceği zamana yakın buzdolabından çıkarmanızı öneririm. Ayrıca evde iki kişi olduğumuz için 40 50 tanesini 10 luk buzdolabı paketlerine koyup buzluğa attım. Yiyeceğimiz zaman tekrar tekrar çıkarmayı planlıyorum. Kurabiye sevmeyen eşimin bile beğendiği bu kurabiyeyi birçok insanın beğeneceğine eminim :)

Afiyet olsun.



9 yorum:

  1. cok guzelll görünüyorlar ellerine sağlık canımm :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım :) mutlaka denemelisin görüntüsü tadının yanında bir hiç :)

    YanıtlaSil
  3. en kısa zamanda hemen deniyorum :) sevgilerr :)

    YanıtlaSil
  4. Marifetli arkadaşım benim :)
    Ellerine sağlıkkk, cok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  5. bende uzun zamandır bu tarifi arıyordum görünce cok mutlu oldum.teşekkür ederiimm ;) ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Ben tesekkur ederim yardimci olabildiysem ne mutlu :)

    YanıtlaSil
  7. çok leziz bir kurabiye büşracığım sayesinde bizde tatmış olduk. Hünerli eller tarafından yapılması ayrı bir lezzet katmış tabiki :) tatlı severleri doyurabilecek nitelikte... Tekrar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun canım :) ne hünerli eller sorma :) birlikte öğrenicez toparlayamadığımız mercimek köfteleri aşkına hahaha

    YanıtlaSil