26 Şubat 2014 Çarşamba

Arpa Şehriyeli & Doritoslu Salata :)

Bir kere kuzenimde yediğim ve yıllardır denemek isteyip sadece istemekle kaldığım bu pek bilinmedik salatayı yaptım sonunda :) Bu salatayı sevmek için öncelikle Doritosu sevmek gerekiyor. Ben her cipse bayıldığım gibi kendisine de bayılıyorum. Yoğurtlu mayonezli bir salataya bu kadar yakışacağını hiç düşünmemiştim. Bu hem farklı, hem lezzetli salata çokta kolay. ( Kolay şeylere bayılırım :) )

Malzemeler:
1 paket Arpa şehriye ( Migrosun arpa şehriyesi daha uzun olduğu için onu tercih ediyoruz )
2 büyük havuç
1 kutu mısır
Mayonez
Yoğurt
Doritos Taco


Arpa şehriyeyi tıpkı pilav yapar gibi sıvı yağda kavuruyoruz. Ne çok ne de az yağ olacak. Kararmaya başladığında altını kısıyoruz. Normal pilavdan farklı olarak üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ve yarım çay kaşığı tuz ekleyerek pişiriyoruz. 


Şehriye pişerken havuçları rendeliyoruz. 


Suyunu çekip pişen arpa şehriyeyi birbirine yapışmasın diye ara ara, soğuyana kadar karıştırıyoruz. Soğuduğu zaman derin bir kapta rendelenmiş havuçlar ve mısırla karıştırıyoruz.


Son olarak yoğurt ve mayonezi tamamen damak zevkimize göre ekliyoruz. Çok fazla tuz katmamanızı öneririm. Doritos dengeyi sağlıyor. Ufak parçalara böldüğümüz doritosla üzerini süsleyip servis ediyoruz.



Deneyenlere afiyet olsun. 
Sevgiler :)



12 yorum:

  1. Doritosu ne zmn ekliyoruz? En son üstüne mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen fotoğrafta görüldüğü gibi :) yazıda atlamışım ama ekledim ;)

      Sil
  2. Değişik,egzantirik,ilgi çekici ve pek leziz duruyor;)
    Not ettim,bi ara denerim inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. ahhh ahhh bu aralar o kadar ac geziyorum kii her gördüğümden yapıp yemek istiyorum ama midemm izin vermiyorr :(:(:( çok güzel görünüyor canım ellerinee sağlıkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kıyamam ya bu ara o kadar çok hamile haberi aldımkiiii bişey paylaşmaya çekiniyorum :) inşallah her şey normale döndüğünde dener beğenirsin :)

      Sil
  4. bu harika bir blog :) çok sevdim:) üstelik giriş müziği de harika ( ismini paylasırsanız güzel olur;) ) yeni tarif ve paylaşımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindimmm :) şarkı buika - no habra nadie en el mundo. Daha sık yazmaya çalışıcam sevgiler :)

      Sil
  5. Çok farklı görünüyor,elinize sağlık...http://moderntipci.blogspot.com.tr/ 'nin bu pazartesi konuğu sizsiniz,onun tavsiyesiyle sayfanızı gördüm...Güzel oldu:) Ben de beklerim sayfama...Sevgiler... http://bahartanricasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem farklı, hem pratik denemelisiniz :) Sizin sayfanıza da göz attım hemen takibe aldım. Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Merhabalar benim size nacizane önerimdir bu salatayı hem salatalık rendeleyip hemde Doritos yerine Ruffles ın sadesi ile denemenizi mutlaka tavsiye ederim oda değişik damak tadı:) harika oluyor biz bayılıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel öneri :) mutlaka deneyeceği teşekkürler :)

      Sil