15 Mart 2014 Cumartesi

Çeyiz Alışverişi 1 - Tupperware

İstek üzerine kullandığım ve memnun olduğum tupperları yazmaya geldi sıra :) Öncelikle çeyiz alışverişinde her şeyi sıfırdan alacağım için almışken en iyileri ve uzun ömürlüleri olsun tekrar tekrar değiştirmek zorunda kalmayayım fikriyle yola çıktım. Fiyatları biraz pahalı tabi sebebi, nerelerden onay aldığı ya da malzemelerin içinde ne bulunduğuna girmeyeceğim. Çünkü tupper satıcısı değilim. Satsaydım zaten şuan batmıştım :) "Plastiğe o kadar para verilir mi yeaaaaa" diye düşünenlerde bu yazıdan uzak dursun. :) 

İlk olarak bir top 3 yaptım. Bence en azından bu 3 ü her çeyizde bulunmalı, buyrun. Fotoğrafları google amcadan buldum bazıları düşük kalitede olduğu için fazla büyütemedim. Birde ürünlerin isimlerini yanlış yazmış olabilirim. İdare edin :) 

1. Süper Şef


Kesinlikle ve kesinlikle alınmalı. Soğan her yemeğe yakışır fakat başkası doğrarken bile aynı ortamda duramıyordum. Bu süper şef sayesinde soğan doğramak dert olmaktan çıktı :) Sürekli elinizin altında ve elektirikli rondoya göre kullanışı ve temizlenişi çok kolay. 

2. Peynir Dünyası


En alınması gerekenler listesinin 2. sırasında bana göre. Peynirlerimi içinde rahatça saklıyorum. İlk gün ki gibi taze kalıyor, asla kenarları sertleşmiyor. Kaşar, salam ve sucukları da koyabiliyorsunuz o yüzden büyük boyunu almanızı öneririm.

3. Sera Set


Buzdolabında poşetten hiç hoşlanmıyorum. Hem görüntü olarak kötü, hemde sağlıksız. Gördüğünüz sera sete sebze ve meyvelerimi koyup üzerindeki havalandırma sistemini içindekine göre ayarlıyorum. Normalden kat kat daha uzun süre taze kalıyor. Hem şık hemde sağlıklı.

Bundan sonrasını önemine ve ihtiyacınıza göre siz sıralayın :)


Oval Set


Pirinç, mercimek, bulgur, galeta unu, spagettilerimi bu oval kapların yeşil renklilerinde saklıyorum. Hiç bir şekilde bozulmuyorlar. Hemde dolabın içinde  hoş görünüyor :)

Baharatçık Set




 Oval setin minikleri. Tuz, karabiber, pul biber, tarçın, bazı pasta süslerim bu kaplarda taze taze ve elimin altında duruyorlar.


 Peri Set
En soldaki yeşil ismini şuan hatırlayamadığım ve turuncu olan spatula hariç hepsini aldım. Sürekli kullanıyorum ve çok memunum. Ateşle birebir temas etmediği taktirde yıllarca kullanılacak kalitede. Hepsinden ayrı ayrı memnunum. Teker teker övemeyeceğim :)


Tek Parmak ve Şeker Set




Tek parmaktan 4 adet almışım. Kahvaltıdan sonra artan zeytini, helvayı vs. onlarda saklıyorum. Hem taze kalıyor asla hava almadığı içinde kolay kolay bozulmuyor.

Şeker sette fotoğraftaki gibi 6 tane. Artan mısır gevreği, bitiremediğimiz cips, çerez, bazen meyve bazen zeytin saklıyorum boyutuna göre. Kendilerinden de çok memnunum.

Ekmek Dünyası


Gidip saçma sapan ekmekliklere para vermektense yukarıdakini aldım. Ekmekler poşetsiz bile konsa taze kalıyor. Tabi ekmeği koyup bir hafta ellemezseniz bayatlar. Ama poşete göre çok daha sağlıklı.

Zeytinyağlık


Büyük olanında sıvı yağ orta boyunda ise zeytinyağı saklıyorum. Kesinlikle önerdiklerimden. Ağzı sızdırmıyor ve şişe yapış yapış olmuyor.


Antartika Set




 Adındanda anlaşıldığı gibi buzluk için üretilmişler. Bazen eti, bazen yoğurduğum köfteyi, bazen mantı, bazen bayat ekmek saklıyorum bu kaplarda. Diğerlerine göre esnek olduğu için içindekiler donmuş olsa bile rahatlıkla çıkıyor.

İsmini hatırlayamadım :) "Un kutusu" diyelim :)


Çünkü ben un saklamak için kullanıyorum. Asla böceklenmiyor, bozulmuyor. Kapak yukarıya doğru açıldığı için kullanışıda çok rahat.

Eko Şişe



Neredeyse bütün öğrencilerimin de kullandığı bu şişeler plastik şişelere göre sağlıklı ve güzel kullanıldığında koku yapmıyor. Hemde renkleri yemelik :)

Şek Şek



 Ayran, krem şanti ve milkshake yaparken kullanıyorum. Aslında daha çok eşim kullanıyor :) Çok pratik. Erkeklerin tupperın gücüne inanmasını sağlıyor diyebiliriz :)

Eko Tabaklar


Şeker kaplar gibi çok kullanışlı. Dilediğiniz ürünü saklayabiliyorsunuz. Renklerine de bayılıyorum.

Çift Süzgeç

 Bunu neden aldım bilmiyorum :) Yani başka bi ürünlede süzebilirdim gayet sebzelerimi, makarnamı :) Ama iki kat oluşu sebzeyi araya koyup üst kısmını kapak gibi kullanmaya ve süzerken elinizi kullanmaya gerek bırakmıyor. Alınabilir :)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım işinize yarar :) Öneri ve eleştirileriniz için yorum bırakabilirsiniz.
Sevgiler.








18 yorum:

  1. ben de çok seviyorum tupparware ürünlerini ancak her şeyin olduğu gibi bunların da sahtelerini çıkardılar malesef nereden güvenle alacağımı bilmiyorum =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa sahtelerini hiç duymamıştım :/ mutlaka etrafınızda yapan vardır olmadı siz üye olmayı deneyin bence :)

      Sil
  2. Kesinlikle çok haklısınız yazılarınızda. Annem ve teyzemler sıkı tupper funları. Onlarla birlikte bende kulladığım için çok şahidim kalitesine. Bende sizin gibi 'bi kere olsun tam olsun en güzeli olsun ' düşüncesiyle ceyizimin büyük bir kısmı tupper. Yazınız için de teşşekkürler bellki aklında soru işareti olanlara faydası olmuştur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydalı olmuştur :) soran arkadaşlarım vardı instagramda ve facebookta o yüzden yazdım :) yaşasın tupperlı çeyizler :)

      Sil
  3. Aaiiiyyy canim tupper bi ara ben de yapiyodum ama sadece kendime almak icin;) baktim ki ocagima incir agaci dikilecek kivama geliyorum hemen dustum uyelikten.:) ama hep bi yeni model renk cikarmasalar keske de aklim kalmasa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sürekli değişen renkler gerçekten cezbedici :( aman insanoğlu maymun iştahlı hep fazlasını istiyoruz huyumuz :)

      Sil
  4. Benim ceyizimde bunlarla dolu ve sürekli acip bakma istegi uyandiriyo bende Eylül ayindan sonra zevkle kullanacagim insallahh :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle sürekli bakıyodum ve hiç kullanacağım zaman gelmeyecek gibiydi :)

      Sil
  5. Benim de mutfaktaki en büyük yardımcım Tupper ürünleri. Süper şef benim de favorim :) Çok güzel bir yazı olmuş. Sevgiler..
    http://eshayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Süper şef kesinlikle mutfağın olmazsa olmazı ki rondoyu yıkamaktan daha kolay temizlenişi de diğer cezbedici tarafı bence :)

    YanıtlaSil
  7. Bende tupperware danismanligina yeni basladim sürahi saklama kaplari su siseleri cok ilgi görüyo saglikli kullanisli bir kere aliyorsun yillarca severek kullanirsiniz her hafta degisen firsat ürünleri var istediginiz ürünü ordan da takibe alabilirsiniz alan kullanan kimse pisman degil sadece özenli kullanmak gerek tek kural bu ben inandigim icin tupperware danismani oldum mrs isbeceren yorumlariniz güzeldi tsk ler :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bence bir surahide edinmelisiniz :) Icindeki su bekelediginde bile kokmuyor ve kapagi kapali oldugunda ters cevirseniz bile akmıyor :)

    YanıtlaSil
  10. .Emeginiz icin tesekkurler cok guzel bir yazi olmus.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil