4 Ocak 2014 Cumartesi

Gelinlik

HAYIR ERKEKLER BÜTÜN GELİNLİKLER AYNI DEĞİL !!?

Şimdi dikkat ettim ne tatlı bi kelime "Gelinlik". Biz bayanların kafasında yüzlerce güzel şey belirmesine sebep oluyor. Suratımıza hemen bi gülücük konduruveriyor. En azından benim için öyle :) Düğün, kına, ev telaşlarım bittiği için belkide. Hepsi geçti çok şükür ama ben hala gözlerimi gelinli vitrinlerden alamadığım ve yakın zamanda evleneceklere fikir olmasını istediğim için yazmaya karar verdim.




Öncelikle büyük konuşmamayı öğrenin. Şahsen " Asla gelinliğimi diktirmem, son provaya kadar ne olduğunu anlayamayacağım, ya son anda beğenmezsem?, ya pişman olursam?, ya çirkin dikerlerse?, o saatten sonra iptal de olmaz, yok ben hazır dikilmiş alırım, deli miyim ben beee vs. " diye konuştum hep. Ama sıradan bir bayan ölçülerinde olmadığımı göz önüne almamışım :( Yani benim bedenime ve boyuma uygun hazır bir gelinliğin dikilmiş beni bekliyor olma şansı ı ıh, çok az. Hadi onu bulduk diyelim, dantelini beğeniyorsun bel boyu tipine gitmiyor. Eteğini beğeniyorsun üst kısmının hayalinle alakası yok. Etek boyları zaten selvi boyuma uygun değil :) Girdiğim ilk ve tek mağazada bunlar tokat gibi yüzüme vurulduktan sonra yine büyük konuşmamın ödülü olarak ve bütün sözlerimi yiyerek kafamdaki modeli anlattım. Öyle büyük farklılıklara, değişikliklere açık biri olmadığım için sıradan ve sade bir gelinlik hayalim vardı. Bence gelinlikte en önemlisi insanın vücudunu bilip ona uygun olmayanı asla ve asla almaması. Benim gibi kısa boylu minyon birinin balık model gelinlik giyip dizlerinin üzerinde yürüyen denizkızı gibi süzüldüğünü gördüğümden beri etrafımızda bir tane bile olsa yakışanı yakışmayanı söyleyecek dobra bir insana gerek olduğuna karar verdim. Annem hiç mi kimse söylemedi sana o bu boyla giyilmez diye :( Hadi gelinlikçi satmak için söylemedide ablanda mı yok? dostunda mı yok? Lütfen vücudunuza gidecek gelinlik hakkında fikriniz yoksa kafanızda bir model de olmasın. Diretmeyin nolur. Kendi mutluluğu çok önemli insanın, günlük hayatta neyle iyi hissesiyorsak o giyilmeli ama gelinlik başka. O günün yıldızı sensin ve bütün gözler üzerinde. İnsanların göz zevkinide bozmaya gerek yok diye düşünüyorum. En basit kural şu, alt bedeni üst bedenine göre kalın olanlar üst kısma dikkat çekecek modeller seçecek, tam tersi olanlar ise etek bölümüne. Dikkat çekmek istemediğimiz kısmı sade bırakıyoruz, anlaştık :)





Bunlar sizin için seçtiğim birkaç farklı model. Zevklerin farklı olması ne 
güzel yoksa hepimiz aynı gelinliği giymiş olurduk. Gerçi erkeklere göre 
bütün gelinlikler aynı ve ben bu duruma sinir oluyorum :)




Bu görselleri seçerken farkettim sırtı dantelli modelleride çok beğeniyorum. İçimde kalmış olacak ki elim hep onlara gidiyor. 







 Tabi sırta dikkat çekeceksek eğer sırt güzelliğide çok önemli. Sırtı kat kat yağ ve sivilce dolu olan birinin sırt dekoltesi vermesi hayali bile içimi sıktı :(







Umarım ufakta olsa fikir olmuştur gelin adaylarına. Ben yazmaktan keyif aldığım şeyleri yazmaya devam edeceğim. Tık sayımın her defasında artması beni mutlu ediyor :)
Sevgiler.

14 yorum:

  1. çokkkk güzellerrr :) bizde nikah mı tazelesek yoksa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trash day - Trash dress istiyorum ben ama benimki kabul etmiyor :( foto tazelesek yeterdi oysa bana :)

      Sil
    2. Erkek milletii normal günde bile sıkılıyorlar tatlımmm :) sonrasında kabul ederler mi hiç :D

      Sil
  2. Ah gelinlikler ah!
    İçime sinen gelinliği giymiştim ama aklımda üç beş model daha kaldı,keşke onları da giyebilseydim,insan doyamıyor yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım benimde kalmış içimde sırtı dantel bi model :)

      Sil
  3. Dugunum eyluldeydi icime sinen iki farkli gelinlik giydim aa yinede gelinlik gorunce dayanamiyorum harika fotograflar :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelinlik cok ozel bisey bikilmiyomus gercekten :)

      Sil
  4. Gerçekten gelinlik çok özel bir şey ve sanırım kadınlar için eş seçmek kadar önemli :)) bende yeni takipçinizim bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru eş seçmek kadar önemli ve özel :)

      Sil
  5. Ne güzel yamışsınız da asıl soruna değinmemişsiniz (= Biz kısa boylu bayanlar duvağı tepeden takmak dışında nasıl bir hile ile uzun boylu gözükebiliriz (= Balık giysek diz üstünde yürüyen deniz kızı :) Kabarık giysek yok gövde yanlış yerden bölündü daha da kısa gözükürsün yorumları :) Ey güzel Allahım bir 20 cm daha yaa çok şey mi istiyorum ! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında duvağı tepeden takınca daha yüksek olunuyo bence :) 20 cm de az değil hani 3 5 cm fena olmazdı bana göre :)

      Sil