Malzemeler:
2 paket etimek
Yarim kg yogurt
3-4 dis sarimsak
100-150 gr mayonez
2 cay kasigi tuz
4-5 havuc
Uzeri icin
1 yumurta
Pul biber
Maydonez
Oncelikle havuclari rendeleyip guzelce kavuruyoruz.
Yogurdu, sarimsagi ve mayonezi bir kapta guzelce karistiriyoruz. Sonra etimekleri sirayla bu karisima daldirip servis tabagimiza diziyoruz. Uzerine kavurdugumuz havuctan koyuyoruz. Tekrar etimekleri yogurda bulayip uzerini kapatiyoruz. Etimekler beklerken yogurdu emecegi icin yogurdun bir kismini ayirip servis yapmaya yakin kullaniyoruz.
Yenmesine az zaman kala tekrar kasik yardimiyla uzerlerini yogurtladigimiz etimekleri suslemek icin onceden hasladigimiz 1 yumurtanin sarisini ufaliyoruz, suslemeye yetecek kadar maydonozlari ince ince kiyiyoruz.
Tercihe gore misir, yumurta beyazi, mor lahana, tursu ve benzerleriylede susleyebilirsiniz. Ben bir sira pul biber, bir sira yumurta sarisi ve bir sira ince kiyilmis maydonozla suslemeyi tercih ettim :)
Bu arada oruclu oruclu tarif yazmak cok zormus. Yanlis yazdiysam affola :) Deneyenlere simdiden afiyet olsun. Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder