19 Şubat 2015 Perşembe

Elmalı Tart



Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı(oda sıcaklığında),
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1.5 çay bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı nişasta,
  • 3-3.5 su bardağı un,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya.

İçi İçin:

  • 4 adet elma,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 çay bardağı ceviz.

Yapılışı

Elmaları soyduktan sonra rendeleyelim.
Tavaya elmaları, toz şekeri ilave edelim ve karıştırarak pişirelim.
İçine tarçını, cevizi ilave edelim ve karıştıralım.

Bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan uzerini suslemek icin bir miktar ayirdiktan sonra kalan hamuru borcamin en altina yayalim.
Uzerine elmalı harçtan yayalim.
Daha sonra kalan hamuru istedigimiz sekli vererek tartimizin uzerini susleyelim. Ben tabiki kalp seklinde suslemeyi tercih ettim🙈 Hamurlar pembelesene kadar pisirelim :) 


 Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis yapalım.



Afiyet olsun :) Sevgiler.

2 yorum:

  1. Hmm hemen denemeliyimm hafta sonu :) Ellerine sağlık Büşra Ablacım eminim çok güzel olmuştur <3

    YanıtlaSil
  2. Kullandığınız tepsi büyük kare borcam mı

    YanıtlaSil